Recenze Černá labuť - Nassim Nicholas Taleb (2011) [E-kniha]

Bestseller amerického akademika a investičního poradce libanonského původu analyzuje fenomén "černých labutí", tj. nepředvídaných jevů a událostí s významným dopadem na život jedince nebo celé společnosti, jakým byl např. teroristický útok z 11. září 2001, fenomenální úspěch společnosti Google či nedávná globální finanční a ekonomická krize.

Registrovaný uživatel13. září 2022

Tento produkt jsem si vybral podle názoru mého známého, kterého považuji za velice chytrého a který čte tuto knihu po čtvrté. Původně jsem si ji vypůjčil z knihovny a po nahlédnutí a nadšených hodnoceních (... vtipná a hluboká kniha...) jsem si ji po několika málo dnech zakoupil. Jsem tak ve čtvrtině, k ruce mám slovník cizích slov, a při čtení si z ní dělám výpisky, což je myslím lepší než poznámky do knihy. (Knihu "Open - André Agassi", kterou jsem přečetl 4 a půl krát a mám ji plnou poznámek, mám v plánu si z ní též udělat výpisky...) PS: Na otázku toho chytrého známého "K čemu jsou mi výpisky dobré?" mám, až ho potkám, připravenu odpověď: "Abych tu knihu nemusel číst čtyřikráte!"

Koupě nelituji.