Recenze Čas psychopatů - František Honzák

Psychopatů – tedy správně lidí trpících disociální poruchou osobnosti – je ve společnosti odjakživa vždy stabilní procento. Ať se pohybujeme kdekoli, je prakticky nemožné se těmto antisociálním parazitům zcela vyhnout – je možné, že mezi ně patří náš soused, nadřízený, volený politik nebo v horším případě rodinný příslušník. Text, v němž spojili síly bratři Radkin a František Honzákovi, pojímá…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 9 recenzí pomocí Seznam AI

Kniha Čas psychopatů je oceňována pro svou čtivost, srozumitelnost a kombinaci psychologie s historií. Ačkoliv obsahuje odborné formulace, které mohou být pro laiky náročné, většina recenzentů ji považuje za poučnou a zábavnou. Autorova odbornost a autorita dodávají knize na hodnotě, ale někteří čtenáři upozorňují na možné nepřesnosti v informacích.

• Čtivost a srozumitelnost i pro laiky
  • Zábavné a poučné zároveň
  • Dobře kombinuje psychologii a historii
  • Autorita a odbornost autora
  • Doporučováno pro široké publikum
  • Obsahuje odborné formulace, které mohou být pro laiky obtížné
  • Některé informace mohou být nepřesné nebo zkreslené
  • Psaný projev autora působí méně poutavě než mluvené slovo

Dalton.studio20. dubna 2026

Skvělá kniha

helena.fanturova4. února 2025

Jednak mám ráda pana Honzáka a když se rozhlédnu kolem sebe, vnímám dost psychopatů a zajímá mě to.

Dobře jsem nakoupila!

Registrovaný uživatel16. dubna 2021

Kniha, která stojí za přečtení. Srozumitelná. V každé volné chvíli.

Zápor žádný

Spokojenost, doporučuji.

dusek.hanychov26. července 2020

Vynikající kombinace srozumitelného výkladu lidských vlastností a málo známých kapitol z dějin národa českého. Měla by to být povinná literatura, voliči by se pak možná přestali chovat jako nemyslící zmanipulované hejno sardinek.

milan27. června 2020

Poučné čtení autorů - psychiatra a historika

dobré čtení

Registrovaný uživatel14. září 2019

Doporučuji přečíst každému.

skvělá kniha

Registrovaný uživatel9. září 2019

Koupila jsem si knížku na základě vyprávění autora v DVTV, je místy vtipná, jak p. Honzák v rozhovorech bývá.

V knížce je málo nového, není úplně pro laiky. Je tam hodně odborných formulací. Zaujala patrně neověřená poznámka v jedné větě k narcismu zpěvačky, která se prohlásila za národní poklad, autorovi uniklo, že toto prohlásil její manžel. Netuším, kolik takových zkreslených informací autor předkládá. Předesílám, že nejsem fanynka oné zpěvačky, snažím se o objektivitu. Pan Honzík je autorita, jeho síla slova má váhu. Knížka není pro mě tak poutavě psaná, jak autor umí sám z patra vyprávět. Mluvené slovo není tak strojené jako psané.

Je to zajímavá kniha, oblíbeného autora, víc učebnice.

Registrovaný uživatel27. srpna 2019

Dobře se to čte a je to pochopitelné. Moc fajn zábava i poučení.

Registrovaný uživatel20. července 2019

Čtivost