Canon 1DX je špičkový přístroj určený profesionální fotografické práci, především v oblasti reportáže, zvláště pak sportovní fotografie. Canon v něm sloučil vlastnosti svých full frame zrcadlovek s velikostí čipu 24x36 mm s rychlostí autofokusu tradiční řady 1D a není jasné, zda bude paralelně v řadě D s čipem velikosti APS-H pokračovat (mělo by to určité opodstatnění, protože je zde přece jen určitý crop faktor). V tomto přístroji Canon vyrovnal náskok konkurenčních profi zrcadlovek Nikon, které získaly mnoho nových příznivců právě schopností práce v nízkých světelných hladinách. Je to přístroj odolný a jeho stavba umožňuje 400 tisíc expozic, počítá se tedy s tím, že jeho vysoká cena (u nás 160 tisíc) má charakter investice.
Více naHlavní obsah stránky

Recenze Canon EOS 1D X
Fotoaparát EOS-1D X představuje další milník firmy Canon. Historicky prvně se setkáváme s digitální zrcadlovkou, která vyniká přednostmi obou systémů, tedy jak full-framových, tak i "sportovních" vysokorychlostních fotoaparátů. To ovšem nejsou jeho jediné přednosti. Díky vysoké citlivosti je možné fotografovat ve velmi špatných světelných podmínkách či natáčet videosekvenci v Full HD kvalitě, ale…
Recenze
Registrovaný uživatel
Registrovaný uživatel
Fotoaparát Canon EOS-1D Mark II má svého nástupce. Je jím Canon EOS-1D Mark II N. Patří do rodiny profesionálních zrcadlovek firmy Canon a my jsme měli možnost jej mít ke krátkému testu jako první v ČR. Výsledky si přečtěte v následujícím článku.
Více na