Recenze Byli jsme tu vždycky - Filip Titlbach (2022, brožovaná)

Recenze Byli jsme tu vždycky - Filip Titlbach (2022, brožovaná)

Třináct výjimečně důvěrných a otevřených rozhovorů o queer současnosti. „Jednou jsem se zeptal mámy, co bude dělat, až budu dospělej a přivedu domů manžela s dětmi. Na to mi řekla, že doufá, že ona už nebude naživu,“ vzpomíná třiadvacetiletý Kryštof. Queer lidé se po celém světě stávají předmětem kulturních válek a politických bojů.

Registrovaný uživatel17. srpna 2022

Skvělý výběr zajimavých a (ne)obyčejných LGBT+ lidí, které se čtenáři sdílejí nejen své osobní zážitky a pocity, ale také své mimořádné znalosti z různých oblastí, které se dotýkají nejen jejich života, ale i života celé společnosti. Filip Titlbach v otázkách, které jednotlivým osobnostem klade, nezapře skvělého novináře a i díky tomu je to velmi obohacující kniha.

Je to kniha, kterou by si měli povinně přečíst hlavně ti, kteří stále nechápou, proč by měly mít stejná práva i lidé, kteří se od nich nečím liší.

Registrovaný uživatel17. května 2022

Zajímavé rozhovory

Pro člověka, který se v oblasti genderu, LGBTQ a podobných věcí již orientuje, to není nic nového.