Recenze Byl jsem číslo 30529: Válečné vzpomínky židovského chlapce z Čech - Felix Weinberg (2020, pevná bez přebalu lesklá)

Po válce se Felix Weinberg, aby vůbec dokázal jít dál, rozhodl potlačit své vzpomínky a neohlížet se zpátky. Málokdo by uvěřil, že uznávaný vědec a univerzitní profesor fyziky jako dospívající chlapec prošel peklem koncentračních táborů a přežil i pochod smrti. Po šedesáti pěti letech se odhodlal svůj příběh sepsat, učinil tak ale s nečekaným nadhledem. Jen tak se mohl vrátit k událostem, které…

Registrovaný uživatel15. května 2021

Super čtení.Tyhle knížky čtu jedním dechem.

Registrovaný uživatel15. února 2021

očekávala jsem více

chápu, že autor se nechce vracet ve vzpomínkách a je toto dílo pojato vyprávěcí formou od narození, přes koncentrační tábor a následně návrat domů. Knihu jsem bohužel ani nedočetla. Poslední kapitolu "Návrat" jsem již nečetla.