Benkor Vanilka mletá 1 g. Používá se do vanilkového cukru a kompotů, pečiva a cukroví. Přírodní vanilkový cukr získáme smícháním malého množství vanilkového prášku s cukrem. Vanilka se hodí do všech sladkostí a sladkých pokrmů. Do koláčů, pudinků, keksů, sladkých tvarohů, náplní do dortů, bábovky, kompotů apod. Opravdu přírodní vanilkový cukr si připravíme: 1) Z mleté vanilky – rozmícháním malého množství mleté vanilky s cukrem. 2) Z celé vanilky – do nádoby ve které máte v kuchyni cukr zapíchnete lusk vanilky. Vanilkové aroma pomalu přechází do cukru, takže můžete postupně cukr odsypávat a zase přidávat nový a lusk bude ovoňovat Váš cukr několik let. Do kompotu můžeme přidat malé množství mleté vanilky a nebo s ovocem povařit celý lusk. Lusk je potom možné usušit vložit zpět do cukru a používat opakovaně. Aromatické látky vanilky nejsou příliš těkavé, cítíme ji víc chutí, než čichem. Neobsahuje lepek.