Černá čočka beluga je také nazývána jako kaviár mezi luštěninami, jelikož ho svými drobnými zrnky i barvou připomíná. Má lehce oříškovou chuť, čímž se od ostatních druhů čočky liší.
Černá čočka patří mezi oblíbené potraviny. Obsahuje bílkoviny, vlákninu a její černý pigment obsahuje anthocyaniny, které se nacházejí ve velké míře v bobulovém ovoci.
Černá čočka beluga je také nazývána jako kaviár mezi luštěninami, jelikož ho svými drobnými zrnky i barvou připomíná. Má lehce oříškovou chuť, čímž se od ostatních druhů čočky liší.
Černá čočka patří mezi oblíbené potraviny. Obsahuje bílkoviny, vlákninu a její černý pigment obsahuje anthocyaniny, které se nacházejí ve velké míře v bobulovém ovoci. Je také zdrojem vitamínů B a minerálů (například železa a hořčíku).
Beluga se skvěle hodí do salátů, k lososovi i jiným rybám, výborně chutná s kořenovou zeleninou a s vlašskými ořechy. Její jemnou chuť můžete doplnit olejem z vlašských ořechů, sezamovým nebo balsamico octem s kapkou hořčice. Výborně bude chutnat i v pomazánkách.