Inulin je produkt získaný z kořenů čekanky, kde slouží jako zásobní látka. Z rostlin se získává za pomoci horkovodní extrakce - tedy procesu známému spíše pod názvem vyluhování. Produktem je jemný bílý prášek, který se ve střevě chová jako rozpustná vláknina. Horním trávicím traktem prochází beze změn, vláknina se tak dostává až do tlustého střeva.
Inulin je produkt získaný z kořenů čekanky, kde slouží jako zásobní látka. Z rostlin se získává za pomoci horkovodní extrakce - tedy procesu známému spíše pod názvem vyluhování. Produktem je jemný bílý prášek, který se ve střevě chová jako rozpustná vláknina. Horním trávicím traktem prochází beze změn, vláknina se tak dostává až do tlustého střeva.
Vláknina inulin je vhodná do slaného i sladkého pečiva, do palačinek a lívanců. Pro studenou kuchyni do jogurtů, kaší a müsli.