Rýžová, bezlepková, hmotnost 250 gMouka z bílé lepivé rýže je vhodná pouze pro tepelné zpracování. Je velmi všestranná – na slané i sladké pečení, na zahušťování, výrobu omáček a bešamelu, na výrobu tradičních asijských pokrmů (např.
Mouka z bílé lepivé rýže je vhodná pouze pro tepelné zpracování. Je velmi všestranná – na slané i sladké pečení, na zahušťování, výrobu omáček a bešamelu, na výrobu tradičních asijských pokrmů (např. knedlíčky Dim Sum) a dezertů (např. koláčky Mochi, obalované banány aj.).
Lepivá (též lepkavá) rýže je krátkozrnnou odrůdou rýže. Lepivost je způsobena vysokým obsahem škrobu v zrnech – proto má mouka z bílé lepivé rýže skvělé zahušťovací a pojivové vlastnosti. V bezlepkovém pečivu dobře nahradí chybějící lepek. Můžete jí použít až 25 % z celkového množství mouky v receptu.