Proteiny Myprotein
Proteiny neboli bílkoviny poskytují tělu esenciální aminokyseliny pro růst a regeneraci svalových tkání. Patří k základním složkám, které si tělo nedokáže samo vyrobit. Proteiny Myprotein jsou získávány z živočišných i rostlinných zdrojů. Při výběru je vhodné zvážit původ, typ a procentuální poměr proteinů, sacharidů a tuků a také další přidané složky jako vitamíny nebo příchutě. Použití proteinů Myprotein je jednoduché. Stačí je smíchat s tekutinou a vypít, případně přidat do jídla. Zdrojem proteinů jsou také proteinové a energetické tyčinky a pestrá strava.
Proč začít užívat proteiny Myprotein?
Výhody
- Výběr z živočišných i veganských proteinů
- Obsahují esenciální aminokyseliny
- Řada příchutí k výběru
Nevýhody
- Pro některé citlivé osoby mohou být hůře stravitelné
- Nenahradí zdravý pohyb ani pestrou stravu
Jaký je původ proteinů?
- Syrovátkové proteiny Myprotein – Zdrojem proteinů je syrovátka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě mléčných produktů.
- Veganské proteiny Myprotein – Vegan proteiny z různých rostinných zdrojů, jako je hrách, konoplná semínka nebo rýže.
Typ proteinu
- WPI – Instantní syrovátkový proteinový izolát. Produkt vyrobený mikrofiltrací, který dosahuje vysokého procenta proteinů až kolem 90 %.
- WPC – Syrovátkový proteinový koncentrát. Produkt vyrobený mikrofiltrací, který dosahuje vysokého procenta proteinů až kolem 70–80 %.
- CFM – Koncentrát vyrobený mikrofiltrací, který dosahuje vysokého procenta proteinů až kolem 80 %.
Obsah proteinů ve výrobku
- 50 až 75 % – Tyto proteinové produkty mohou být doplněny sacharidy a tuky, které ovlivňují chuť a stravitelnost výrobku.
- 75 až 90 % – Produkty s vysokým obsahem proteinů jsou obecně považovány za kvalitní.
- 90 % a více – Produkty s maximálním obsahem proteinů jsou považovány za velmi kvalitní.















































