Technika Recenze Zmizelé koleje, zmizelá nádraží - Petr Lapáček a kol. (2019, pevná)

Recenze Zmizelé koleje, zmizelá nádraží - Petr Lapáček a kol. (2019, pevná)

Železnice nám přinesla nejen revoluci v dopravě osob a zboží, ale také nové architektonické prvky přetvářející ráz krajiny. Seznamte se s již zaniklými tratěmi i nadobro ztracenými malebnými nádražíčky a rovněž poznejte ty, které je nahradily. Vše je doprovázeno množstvím unikátních historických fotografií a přehlednými mapami původních i nových železničních tras.

Registrovaný uživatel22. května 2023

Encyklopedický popis, bohatá fotodokumentace, přehledné uspořádání

Žádné jsem neshledal. Samozřejmě jako každá encyklopedická kniha většího rozsahu může obsahovat i nějaké drobné nepřesnosti, ale top rozhodně nesnižuje tento významný vydavatelský počin

Jedna z nejlepších publikací věnující se této problematice

Varianta e-kniha
Registrovaný uživatel16. ledna 2023

Pevná vazba, krásný tisk, plno informací.

Registrovaný uživatel22. listopadu 2022

Umožňuje pohled do již zaniklého světa železnice, tratí, staveb na dráze, lokomotiv. Vynikající pomůcka pro historiky a zeměpisce zaměřený na železnici. Vzbuzuje zájem o cestování a návštěvy míst v publikaci popsaných.

Registrovaný uživatel11. října 2021

Zajímá nás historie železnic a všeho okolo.

Nádherné knihy

Registrovaný uživatel6. července 2021

Zpracování pěkné

Čekala jsem od toho více. O některých zrušených tratích (nejedná se o vlečky) ani zmínka, že kdy nějaká taková trať kdy byla.

Registrovaný uživatel18. března 2021

Unikátní práce svého druhu.

Schází rejstřík místních jmen, který by mohl být pro čtenáře vhodným nástrojem. Bibliografie by měla odpovídat normativním požadavkům. Oba tyto drobné nedostatky nesnižují kvalitu knihy.

Registrovaný uživatel10. března 2021

Knihu jsem vybrala pro svého tatínka k svátku. Celý život pracoval na železnici, spoustu knih o vlacích už má, tento titul už bude mít také:-)

Registrovaný uživatel24. února 2021

Vlaky jsou super.

Registrovaný uživatel21. února 2021

Velice krásná výpravná kniha. Fotky, mapy.

Registrovaný uživatel14. ledna 2021

Povedená publikace

Registrovaný uživatel7. ledna 2021

kniha me velmi potesila, i kdyz i v ni by znalci nasli nejake nedostatky, konecne jako ve vsem. Nikdo nejsme dokonali.

temer zadne

takovych knih o zeleznicich v Cechach je naprosty nedostatek, a tak jsem rad, ze vubec je.

Registrovaný uživatel4. prosince 2020

Zajímavá kniha, přinese ji Ježíšek

Překvapivá publikace, jsem zvědavá jak zapůsobí

Registrovaný uživatel2. srpna 2020

Výborná kniha, za kterou autorům jen děkuji, i když jsem si přečetl i negativní recenze různých vrzalů, kteří kritizovali nedostatek faktů v některých případech, nebo malou hloubku zpracování. Já jsem na železnici jako student projel 80 tisíc kilometrů a viděl jsem ještě zbytky těch zmizelých tratí a zažil pokřik "Zavřete okna, přijdou tunely," když na čele vlaku supěla parní lokomotiva. Mám to všechno v sobě a tahle kniha je pohlazením na duši. Dobře, že kniha byla vydána v podobě tak, jak je, mimochodem velmi pěkná. To by se mohla doplňovat a cizelovat, ale mnozí z nás by se jí asi nedočkali. Díky!

svmich17. července 2020

Detailní zpracování, rozsáhlý obrazový materiál.

Perfektní knížka nejen pro fanoušky železnice.

Registrovaný uživatel22. května 2020

Jediněčné souhrnné dílo o zrušených tratích či nádražích i úsecích. Kniha je členěna s ohledem na příčiny či důvody zrušení. Dané místo je doplněno vždy podrobnou mapou i obrázky. Autorům patří velké dík za svělé dílo.

Doporučuji. Byl bych rád za pokračování - 2. díl o dalších zrušených či dlouhodobě vyloučených tratích. Málo jich není, ale vše se do této knihy také nevešlo.

Registrovaný uživatel23. dubna 2020

Moc pěkné zpracování,dnes už vzácné fotografie,byl to dárek a udělal opravdu velkou radost

Kdo se zajímá o historii,má rád nádraží,vlaky,bude velmi spokojen,kniha je velmi pěkně zpracovaná.

Registrovaný uživatel20. dubna 2020

Velice krásná výpravná kniha. Fotky, mapy.

Registrovaný uživatel30. března 2020

první ucelený přehled svého druhu, spousta unikátních fotografií

za tisícovku bych si dovedl představit mnohem podrobnější informace (je to hodně povrchní) a profesionálněji zpracované mapy jednotlivých zrušených tratí; grafická úprava knihy (kromě hezké obálky) rovněž neodpovídá ceně a působí místy až rušivě

další nadějný projekt, který zůstal na polovině cesty

Registrovaný uživatel11. února 2020

Výborná kniha s hromadou obrazových materiálů, které jindě člověk nenajde

Registrovaný uživatel22. ledna 2020

pěkná a zajímavá kniha