Použití Yuzu Horký nápoj nebo báječná osvěžující limonáda, kdy jednoduše zalijete koncetrát vodou, je nejběžnějším použitím. Vřele však doporučujeme neomezovat se pouze na tyto přípravy. Yuzu má rozhodně své místo také v míchaných alkoholických nápojích. A před dobrým cocktailem by rozhodně nemělo chybět dobré jídlo - yuzu je využíváno v japonské a korejské kuchyni těmi nejlepšími šéfkuchaři do…
Použití Yuzu Horký nápoj nebo báječná osvěžující limonáda, kdy jednoduše zalijete koncetrát vodou, je nejběžnějším použitím. Vřele však doporučujeme neomezovat se pouze na tyto přípravy. Yuzu má rozhodně své místo také v míchaných alkoholických nápojích. A před dobrým cocktailem by rozhodně nemělo chybět dobré jídlo - yuzu je využíváno v japonské a korejské kuchyni těmi nejlepšími šéfkuchaři do různých marinád nebo omáček. Kvůli své dokonale vyvážené a inspirující chuti si yuzu najde své místo i v cukrařině. Jestli to bude náročnější recept nebo si jednoduše přidáte malou lžičku na svoji snídaňovou kaši, yuzu bude na Vašem talíři tou správnou tečkou "navíc". Yuzu Plod yuzu je velikosti větší mandarinky s nerovnou slupkou. Předpokládá se, že původně pochází z centrální Číny, odkud se postupně rozšířil hlavně do Japonska a Korei. Yuzu je výjimečné svou vůní a krásnou květinovou, zářivou citrusovou chutí. Jeho chuť a vůně je dokonalou rovnováhou mezi kyselostí citrónu, nasládlostí