Malý a přesto na velký průměr nádobí
Nejvíc podobný vaření na indukční varné desce

Malý a přesto na velký průměr nádobí
Vzhledově moc hezký
Nejvíc podobný vaření na indukční varné desce
Malý přístroj, po "pochopení" systému celkem "jemná" regulace výkonu, "plynulé" časování.
Velmi vysoká spotřeba el. energie při vypnutém stavu, ale v zapojení v zásuvce (0,59A x 230V = 135W/hod.!!!). Důrazně doporučuji po dokončení vaření přístroj odpojit od elektřiny!!
Poměrně složité ovládání - zcela zbytečné - teplota nejde nastavit pouze stupně výkonu (pro příklad - HOTPOT na st. 1 drží teplotu 112st.C), programy fungují téměř stejně.
WiFi k ničemu - nastavení jazyka komunikace je sice možné, ale stejně to komunikuje pouze anglicky, v aplikaci nejde nic nastavit - vždy je potřeba zásah na přístroji. WiFi je tedy jen k částečné kontrole přístroje - teplotu neukazuje!
Koupil jsem levně (výprodej). Takže pokud vydrží tak si jej ponechám. Funguje stejně jako indukční vařiče většiny ostatních výrobců.
Malý šikovný. ViFi.
Velmi špatná regulace v nízkých teplotách. Tedy jako plynový vařič se to opravdu nechová. Velký odběr při vypnutí. Nechápal jsem.
Krásně tichý. Konečné tichý indukční vařič. Už žádný nepříjemný hukot.
Plynulá regulace výkonu.
Jednoduché intuitivní ovládání.
Má vlastní aplikaci, přes wifi lze ovládat mobilem.
Co je platné 5 programů a 9 stupňů výkonu, když při každém stupni výkonu voda vaří, jednou velkým klokotem jindy malé bublinky, ale vždy vaří. Informace o tom, že má různé nastavení teploty je zavádějící, aspoň mně se nepodařilo docílit jinou teplotu než 100 stupňů.
Obratem jsem jej vrátil, nesplnil mé očekávání.
Je úplně jiný než klasické indukční vařiče. Pokud chci var, tak probíhá stále, jako kdybych měl plynový hořák, není to ta klasika, jakože zapne-vypne-zapne-vypne.
Super dvoufrekvenční technologie má proti běřným indukčním vařičům přednost v rovnoměrném (nikoli intervalovém) režimu vaření.
Vařič používáme denně, jen zřídka používáme na vaření náš sporák.
Ovládání přes wifi jsem zatím ještě nezkoušel.
Produkt je OK, ale není k němu dostatečný návod. Nevadí mi že dodávaný návod je cizojazyčný. Postrádám však podrobnější popis chování při jednotlivých programech (Hotpot, Simmer, ...)
Je to vynikající technologie, zbývá ji dotáhnout ze strany obchodu
- Minimální nároky na prostor
- Slušný vzhled
- Konečně i trochu rozumné řešení povrchu - když vyteče polévka, tak prioritně nenateče dovnitř spotřebiče větracími otvory, či kolem ovládání a spotřebič se tím nezničí (u některých jiných typů to snad byl i záměr)
- Možnost připojení na WiFi (nepoužívám, nevím proč, z obtížně sehnaného českého návodu jsem se toho příliš nedověděl)
- Značně hlučný vysokootáčkový větrák - píská
- Spotřebič má šikovné tepelné čidlo, ale mimo hlídání bezpečnosti téměř k ničemu. Funguje sice perfektně, ale pro většinu režimů vaření je mimo rozsah použitelných teplot (teplotu poměrně přesně hlídá ve funkcích Hotpot - reguluje při 200 st. C, Steam při 195 st. C, Simmer 165 st., Stir, Deep při 200 st. C.). Kladem je, že pokud čidlo zareaguje, spotřeba klesá téměř k nule a při poklesu teploty dna nádoby opět naběhne předchozí režim (udržuje teplotu kolem 200 st. poměrně přesně po celou dobu činnosti)
- Regulace příkonu při jakémkoliv režimu je v rosahu cca 260W - 1 900W. Těch minimálních 260W je moc, i var polévky, brambor atp. je příliš intenzivní a úsporně dovářet v hrnci přikrytém pokličkou téměř nelze (poklička, dík vývinu nadměrného množství páry nadskakuje, voda z hrnce vytéká atd.)
- Pro uživatele, kteří jsou schopni sušit kočku v mikrovlnce doplňuji, že spotřebič není vhodné mýt pod tekoucí vodou, příp. v myčce nádobí
- Až budou vařiče konstruovat lidé, kteří si i občas sami něco uvaří, jistě zvolí funkci teplotního čidla mezi 96 - 101 st.C s jemnou regulací (bod varu vody se mění v závislosti na tlaku vzduchu a nadmořské výšce), pak mohou přidat i něco kolem 80 st (je to krása, když dáte sterilovat zeleninu, ovoce, nastavíte si koncovou teplotu, a požadovaný čas a v pohodě jdete dělat něco jiného, nebo si i zdřímnout...). Za prémii bych považoval i teplotu cca 120 st. pro opatrné a zdravé smažení a fritování - žádné přepálené oleje atp.
Závěr: Nákup spotřebiče NEDOPORUČUJI, v této cenové výši jsou na trhu dostupné lepší produkty.