Slouží k drcení tvrdého ovoce jako jsou jablka, hrušky a další, před lisováním nebo případně k drcení syrových brambor. Způsob drcení je založen na klasice - drtí za pomoci protiběžných válců s hřeby.
Jeho konstrukce je o něco složitější, než u jednodušších drtičů, vybavených rotačním nožem, odměnou je ovšem kvalitní produkt. Drtič jablka rozcuchá na malé částky narušené hřeby - nevytvoří pyré.
Slouží k drcení tvrdého ovoce jako jsou jablka, hrušky a další, před lisováním nebo případně k drcení syrových brambor. Způsob drcení je založen na klasice - drtí za pomoci protiběžných válců s hřeby.
Jeho konstrukce je o něco složitější, než u jednodušších drtičů, vybavených rotačním nožem, odměnou je ovšem kvalitní produkt. Drtič jablka rozcuchá na malé částky narušené hřeby - nevytvoří pyré. Takto připravená hmota je optimální pro lisování.
Na ocelovém rámu je upevněna plechová násypka a dva silonové válce. Tyto válce se poté roztáčí přes ozubená kola otáčením kliky. Ovoce z násypky je zachycováno a současně drceno nerezovými hřeby, které jsou umístěné na válcích.