Hydraulický štípač dřeva Scheppach HL 650 je jedním z pomocníků, který vám může velmi usnadnit život na chatě i chalupě, ale nejen tam. Pokud jste i vy příznivci ekologického vytápění dřevem, anebo jen máte rádi romantiku v podobě hořícího krbu, štípač dřeva vám opravdu může usnadnit život.
Více naHlavní obsah stránky

- + 5

Recenze Scheppach HL 650 5905206901
Scheppach HL 650 je vhodný pro hobby uživatele a menší množství dřeva, kde šetří fyzickou námahu a zvládá i sukovitá polena. Má však pomalejší chod a konstrukční nedostatky, které mohou vyžadovat úpravy. Pro domácí použití a běžné štípání je produkt vzhledem k ceně vyhovující.
Zvládá i sukovitá a tvrdá polena
Dostatečná síla pro běžné štípání
Výrazně šetří fyzickou sílu a námahu
Lehká a mobilní konstrukce
Snadná manipulace a ovládání
Dobrý výkon vzhledem k ceně
Pomalý chod pístu
Nízký podstavec způsobuje nepohodlné ohýbání
Nedostatečně robustní konstrukce některých dílů
Ovládání motorového spouštěče prstem způsobuje únavu
Komplikovaná montáž u některých variant
Více naHodnocení: 100%
Joo funguje parádně.
Montáž hrozná. Kdybych neměl doma kladku tak bych si ani neškrt. Montovat vždy ve dvou lidech a zapředpokladu že jeden z nich je kulturista a zvládne cca držet 50 KG 40cet minut.
U mne už rozštípal 30 kubíků dřeva a nemohou ho slovy vynachválit. Měkké i tvrdé dřevo, je to pracant!
Super pomocník
S výrobkem jsem velmi spokojen.
Používám pro štípání špalků do délky cca 33 cm. Plně vyhovuje.
Snadná manipulace
Dostatečný výkon
V mém věku šetří fyzickou sílu.
Zatím jsem žádné nenašel
Doporučuji všem, kdo topí dřevem v rodinném domku.
lehká,mobilní,velký výkon
rozštípne "všechno", takže fakt bomba
- neskutečně komplikovaná montáž (a už vůbec s ohledem na to, že je třeba smontovat jen pár dílů, ale nedostanete se k otvorům pro šrouby
- systém držení dvou spínačů najednou
- strašně těžká, takže se s ní blbě manipuluje
Výborně se štípe dříví. My si ji půjčujeme od našeho dobrého kamarada aje super
Výborný pomocník.
Zvládne polena i většího průmeru.
Moc bezpečnosti. Uvítal bych nožní pedál na ovládání pístu.
Dobrej stroj.
Dobře se s ním pracuje, je lehký, stabilní.
Je docela nízký, mohl by být výškově nastavitelný.
Dobře, lehce a rychle se s ním pracuje.
Vybráno pro štípáni v kotelně vyhovuje, je s nim dobrá manipulace, splnuje naše pozadavky
spokojenost, doporučuji
Cena, výkon
Kvalita zpracování, píst se rychle vrací do původní polohy. Nemá ochranný kryt, takže jsem štípal i dřevo o průměru 50-sát centimetrů. Jsem vlastníkem lesa a bukové (sukovité) dřevo bez problémů naštípe. Za tyto peníze (5450 Kč) štípačku nevyrobíte a ušetří Vás fyzické práce. Jsem po operaci páteře, takže jsem neměl jinou možnost, než objednat si štípačku.
Velká spokojenost, mohu vřele doporučit.
za ty peníze odpovídající výrobek, celková spokojenost
-ovládání motorového spouštěče prstem - po celodenním štípání vás bude bolet ukazovák a při použití ochr.rukavic je problém se po chvíli i trefit do spínače. Ideální by bylo nožní ovládání. Spínač umístit do nášlapného spínače.
- aretační kroužek pro nastavení délky zdvihu, díky velkému otvoru, na vodící tyči nedrží v zajištěné pozici. Nevím, zda by pomohla těsnější díra, nebo jiná úprava aretačního šroubu, ale něco s tím musím udělat.
Celkově štípačku doporučuji. Je určena pro domácí použití, a tak za tuto cenu nelze neočekávat profi-výrobek.
funkční
Jsme spokojeni, obrovský pomocník.
Prvni varka stipani v pohode
Usetreny ruce od manualniho stipani, coz je duvod koupe
Aretacni kolecko k nicemu (pouzil jsem druhe poleno ke zkraceni pojezdu)
Plastovy sroub na odvzdusneni je nachylny na ulomeni
Plechy na ochranu tyci pojezdu jsou prilis tenke a krivi se
Doporucuju si koupit olej (je ho naproste minimum), stipacku umistit dle vasi vysky, mit ochr.bryle a dat pozor na odletajici kusy dreva do stran a dopredu
pohodlné,výkonné
Za poměrně slušnou cenu,zdá se,že slušná mašina