Informace o Salvia Paradise Ghí přepuštěné máslo BIO 1000 ml
Popis
Bio máslo přepuštěné tradičním ájurvédským způsobem. Ghí je výrobek původem z Indie, jehož kořeny sahají dávno do minulosti. Ájurvéda na ghí pohlíží jako na základ kuchyně. Jedná se o máslo zpracované z kravského mléka, které se zahřátím zbavuje vody, bílkovin a laktózy – tím získává delší trvanlivost, výrazné krémové aroma, nežlukne, nekazí se a je vhodné pro alergiky.
Hlavní výhodou Bio ghí je bod přepalování, který se oproti konvenčnímu máslu (150 °C) posunul na hranici 250 °C. Zajímavé je, že Bio ghí není potřeba uchovávat v chladničce. Traduje se, že čím je starší, tím je lepší. Zraje jako víno a výborně se pojí se širokou škálou koření a bylinek.
Ghí Bio od Salvia Paradise je vyráběno tradičním ájurvédským způsobem. Ve střední Evropě známe přepuštěné máslo již několik stovek let. Způsob jeho výroby je však odlišný oproti ájurvédskému. Pravé ájurvédské ghí má příjmnou oříškovo-máslovou chuť a lákavé aroma. Bio máslo ghí je vhodné na vaření, smažení i pečení. Pokrmům dodává delikatesní nádech oříškové chuti.