Desková hra Recenze Rio Grande Games Race for the Galaxy

Recenze Rio Grande Games Race for the Galaxy

Race for the Galaxy je karetní hra postavená na obdobném principu jako oblíbený San Juan. Ve hře za pomoci vykládání karet rozvíjíte svoji civilizaci technickým pokrokem či objevováním nových částí galaxie. Hra nabízí obrovské možnosti různých kombinací a strategií, jak dospět k vítězstvích. Je jen na vás, jestli se vydáte cestou rozvoje či tvrdého vojenského dobývání rebelských planet.

3 recenze

Registrovaný uživatel4. října 2021

Hru máme více než deset let doma, vydání od ALBI (Dobyvatelé vesmíru). Mezi naší zhruba stovkou her je tato u nás absolutně nejhranější. Hrajeme ji i s několika rozšířeními od Rio Grande. Hru jsme koupili podruhé, protože ji kdysi dostal syn k desátým narozeninám - ten se ale jednoho krásného dne sbalí a odstěhuje k nějaké kočičce a nám by zůstaly jen vzpomínky a důchod bez Race for the Galaxy si neumím představit. A to ani s premiovým účtem na BGA a aplikací Keldona Jonese. Hra umožňuje objevovat a hrát nové strategie. Naučíte se ji sice rychle, ale dlouho a dlouho se budete zlepšovat.

Nelituji ani jediné koruny, které jsem do hry, rozšíření a obalů na karty za ta léta utratil