Recenze Prahou za vínem: Příběhy pražských vinic - Radana Vítková (2020, brožovaná)

Praha je krásná, stověžatá, kulturní… Ale také úrodná. A požitkářská. Byla taková v minulosti, tedy v těch šťastnějších časech, a je i dnes. Svědčí o tom i obnovené pražské vinice.

4 recenze

Dany29. listopadu 2023

pěkné fotky je to výpravné hodně o víně a o Praze

skvělé čtení

Registrovaný uživatel5. srpna 2023

praha aktuální i historické vinice krásné fotky super se to čte

Praha byla viničná, knížka mi otevřela oči a líbí se mi spousta fotek, informací ke kterým bych se jinak nedostal. Jako poznání Prahy a vína ke koupení jednoznačně doporučuju.

Registrovaný uživatel12. dubna 2021

Jako Čecha, který studoval na jižní Moravě a víno má od té doby rád, mě zaujala kniha o obnově pražských vinic v poslední době. Zřejmě nebudu jezdit na degustace jenom na Moravu!

Mám i první díl "Prahou za vínem" a trochu mě mrzí, že nová kniha není pokračování, ale rozšířený první díl (čímž ten první postrádá pro mě na významu).

Krásná kniha a děkuji za ni. Oceňuji práci, kterou si autorka dala. Díky ní jsem také objevil stopu spolužáka z Lednice, který je uveden jako vinohradník u dvou pražských vinic. :-)

Registrovaný uživatel10. ledna 2021

Autorka neustále hledá špínu na komunismu.