Kapsle, síla přípravku 100 mg, počet tablet 60Nattokináza je nejaktivnější enzym izolovaný z tradičního japonského pokrmu z fermentované sóji Nattó. Enzym byl objeven teprve nedávno a jeho původcem jsou nattó bakterie Bacillus subtilis natto, které způsobují fermentaci sójových bobů při tradiční výrobě pokrmu.
Nattokináza je nejaktivnější enzym izolovaný z tradičního japonského pokrmu z fermentované sóji Nattó. Enzym byl objeven teprve nedávno a jeho původcem jsou nattó bakterie Bacillus subtilis natto, které způsobují fermentaci sójových bobů při tradiční výrobě pokrmu. Pro řadu lidí je však nattó kvůli specifické, silné vůni, chuti a lepkavé, slizké konzistenci nepoživatelné. Ti však přicházejí o nutričně velmi zajímavou složku jídelníčku. Nattó je totiž bohaté na vitamíny K2 a C, minerály mangan a železo a také vlákninu.
Důležité upozornění: Jedná se o doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nemá schválené léčivé účinky. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Čtěte pozorně informace na etiketě nebo v příbalovém letáku.