Recenze Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal? - Tomáš Etzler (čte Tomáš Etzler) [CDmp3]

Když Tomáš Etzler přistál v říjnu 2006 v Pekingu, Čínu téměř neznal. V následujících letech zde však připravil stovky reportáží a zažil řadu silných příběhů. Jak v nejlidnatější zemi světa žijí běžní lidé? Čemu v totalitní Číně čelí novináři, kteří zpracovávají události, jež se komunistická vláda snaží skrýt? Pronikavý vhled do čínské reality ji ukazuje v syrových barvách osobních zážitků jako…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 26 recenzí pomocí Seznam AI

Kniha přináší silnou a autentickou výpověď o životě v Číně a práci novináře, která je čtenářsky poutavá a dobře se čte. Recenzenti oceňují její pravdivost a poučnost, i když někteří zmiňují občasné gramatické chyby a vulgární jazyk. Celkově kniha zaujme a stojí za přečtení.

• Dobře se čte a je čtivá
  • Autentické a pravdivé podání života v Číně
  • Zajímavé a poučné
  • Silná výpověď o práci novináře
  • Skvěle napsaná a poutavá
  • Občasné gramatické chyby v textu
  • Vulgární jazyk

Registrovaný uživatel28. srpna 2024

Velmi pěkné a zajímavé čtení.

cunha.silva16. února 2024

skvele napsane trefne popsane vsechny situace ktere pan Etzler zazil a ze jich blo az neuveritelne moc kniha se cte sama neda se skoro odtrhnout od niz

zadne nedostatky nebyli

prochazka3428. ledna 2024

Čtivé, zábavné

Vulgární

Pro ty, co nemají rádi Čínu dobré čtení

Registrovaný uživatel14. července 2023

Autentická výpověď nejen o práci novináře, ale i o každodenním životě v Číně. Povídání autora vychází z jeho osobní zkušenosti a přináší velmi zajímavé a poutavé postřehy.

Určitě doporučuji k poslechu každému, kdo se zajímá nejen o Čínu a novinářskou práci.

Varianta audiokniha
Registrovaný uživatel11. května 2023

Kniha mě příjemně překvapila. Pan Etzler je známý a jeho poselství o Číně z médií se dá shrnout do jedné věty. A pak přichází kniha ve formě retrospektivou, která tomu dá okolnosti, emoce, zvyky, zkušenosti a reportáže z míst, která se běžně v médiích nevyskytují. Velmi čtivé a bohaté na zážitky nejen z Číny.

Registrovaný uživatel25. října 2022

Pravdivý popis rudožluté diktatury .

V textu jsou občas gramatické chyby.

Registrovaný uživatel4. května 2022

Velice autentické podání skutečnosti poznané v Číně. Velice dobré pro všechny, kteří chtějí naprosto srozumitelnou formou poznat skutečnou Čínu.

Stojí za to.

Registrovaný uživatel1. května 2022

Potvrdila jsem si představu o této zemi.

Kniha se mi moc líbila.

Registrovaný uživatel18. dubna 2022

velmi dobře čtivá

o číně toho moc nevím,tím mne zaujala

Registrovaný uživatel14. února 2022

Dobře se to čte.

Registrovaný uživatel13. února 2022

Jsem nadšená. Úžasně zajímavé, čtivé. Panu Etzlerovi velký dík za jeho nadšení, obětavost, houževnatost, neúnavnost a vynalézavost při získávání informací, odvahu. Jeho solidarita s lidmi, kteří žijí v nelidských podmínkách je úžasná. Řadím mezi nejzajímavější knihy.

Knihu doporučuji jako velmi zajímavou, čtivou, přinášející objektivní fakta o životě v Číně. Ještě jsem ji nedočetla, ale každý večer se na ni těším.

Registrovaný uživatel16. ledna 2022

čtivé, zajímavé, poučné

úžasná kníha

Registrovaný uživatel28. prosince 2021

po dlouhé době knížka, která zaujala mého muže

Martin Kusý22. prosince 2021

Syrová, brutálně přímá, zdrcující kniha. Zdrcující pro ty, kteří ještě mají o Číně nějaké iluze. Pro mě kniha roku.

Je to kniha “prožívá” do morku kosti. Psané člověkem, který to na vlastní kůži zažil a který píše zcela bez obalu. Proto je tak cenná

Registrovaný uživatel17. prosince 2021

Úžasně napsaná, čte se jedním dechem. Jako bych pana Etzlera slyšela.

Registrovaný uživatel29. listopadu 2021

Doporučuji, dobře se četla.

Dobře popsaná situace a život obyčejných lidí na základě osobních zážitků pana Etzlera. Nikdo z EU a západní civilizace si neumí představit v čem ti lidé žijí nebo spíše nežijí. Už chápu, proč bylo nebo je vše z Číny tak levné, ale za jakou cenu!!!! Měla by to být povinná četba.

Registrovaný uživatel13. listopadu 2021

To nemělo chybu

Registrovaný uživatel11. listopadu 2021

Knihu jsem si objednala a přečetla po uveřejnění v pořadu Sama doma.

Dost náročné, skutečné poměry a příběhy tamních obyvatel. Nicméně doporučuji - kniha stojí za přečtení a zamyšlení.

Registrovaný uživatel25. října 2021

Úžasně čtivě napsané.

Registrovaný uživatel20. října 2021

krásně psaná kniha,skutečnost

přečteno jedním dechem už se těším na další