Objem 350 mlGhí neboli přepuštěné máslo lze použít jako náhradu jakéhokoli jiného tuku. Díky svému vysokému bodu kouřivosti se nepřepaluje, a při tepelné úpravě tak nevznikají pro tělo škodlivé látky.
Ghí neboli přepuštěné máslo lze použít jako náhradu jakéhokoli jiného tuku. Díky svému vysokému bodu kouřivosti se nepřepaluje, a při tepelné úpravě tak nevznikají pro tělo škodlivé látky. Má nezastupitelné místo v tradiční indické kuchyni a hodí se do redukčních jídelníčků. Ghí je přirozeně bezlepkové a neobsahuje laktózu.
Ghí je považováno za nejlepší produkt pro přípravu vařených, pečených a smažených jídel. Jako přečištěné máslo je ghí přirozeně bezlepkové a díky nulovému obsahu laktózy je vhodný i pro ty, kteří mají problémy s intolerancí mléčné bílkoviny.