Sporák Recenze MORA C 8668 BW6

Recenze MORA C 8668 BW6

Elektrický sporák MORA C 8668 BW6 se sklokeramickou deskou energeticky spadá do úsporné třídy A a užitný objem trouby činí 71 litrů. Materiál použitý na varnou desku je tepelně odolný, snadno omyvatelný a vydrží zátěž až 100 kg. Ukazatel zbytkového tepla na desce chrání před nepříjemným popálením a jinými nehodami. Kromě klasického pečení má trouba i speciální program na čištění trouby Eco…

Milan Šturma26. srpna 2025

Již při koupi v prosinci 2023 jsem se dostal na cenu pod 10tis.kč v Planeo Elektro a to byla top cena Za mne větší pečící trouba 71l. Jednoduché ovládání a nastavení jak sklokeramické desky tak i všech funkcí trouby.

Varná sklokeramická deska již není odolná. Rám kolem sklokeramické desky již není odolný smalt jak to měla Mora u předchozích modelů, ale obyčejný nástřik bílé barvy a po roce a půl katastrofa, začal se tento nátěr odlupovat a oprskávat. Varná plotna na pravé straně začala i na nízký stupeň hřát na plný výkon, což se u předchozích modelů ,co jsem měl od mory stávalo po 8.letech provozu. Reklamováno telefonicky přímo na servisní lince Mora, Gorenje, Hisense a po nahlášení reklamace servis nikde, ani po 10dnech nic. To se mi u servisu Bosch / Siemens nestalo, tam jsem měl do 3 dnů spotřebič opraven a hned mě kontaktovali , kdy si ke mně přijedou. Mora naprosto selhala a dovolat se tam, tak si poslechnete plechovou hubu, než se tam dovoláte. Takže servis taky katastrofa.

Kvalita značky Mora šla za posledních 10let hodně dolu. Také v ohřívači vody mora 120l, co jsem teď měnil na jaře, už jsou velmi tenké dráty v celé elektronice, tak i tam jsem zvědav, jak dlouho vydrží. Za mne nemohu momentálně tuto značku Mora doporučit. Minimálně nekupujte tento sporák v bílé barvě, ale v nerezu, kde vám nebude hrozit oprskání barvy, ale budete řešit jen fleky od prstů na nerezu a v tom je zase Gorenje přeborník jak čtu v recenzích. Já jsem sám zvědavý jak u nás dopadne záruční reklamace a na kvalitu servisu, pokud se někdo uráčí dorazit na opravu ve stanovené lhůtě. Jinak budeme řešit s manželkou vše přes ČOI a dTest. Raději si připlaťte a kupte si jinou značku.Bohužel Mora, Gorenje a Hisense je jedna společnost v současné době.

Klára Kolčavová6. dubna 2025

Spoléhala jsem na domácí značku, vzhledově odpovídá, pěkně vypadá,funguje už jeden rok bez poruchy.

Zklamaná jsem z malé trouby,stane se, že si spálím klouby prstů, když vytahuji něco objemného.Pomalu se rozehřívájí plotýnky.Že potom déle drží to už pak není k ničemu .

Zklamání -příště se podívám po jiné značce.Už bych si ho nekoupila.A perlička na konec. Když jsme ho doma zapojili, nešla jedna plotýnka.

testarossa16. ledna 2025

Zatím splňuje požadavky.

Při rozehřívání trouby v ní občas "lupne"...

Zatím spokojenost.

Registrovaný uživatel14. ledna 2025

ok - vyšší kvalita

betaberci23. září 2024

Je prostorný velká trouba a má i dobře programy na pečení

Jsme celkové spokojený vřele doporučujeme

Registrovaný uživatel16. září 2024

Taková plechárna,jezdí to po dlažbě,málo viditelné plotýnky.

milanbim16. března 2024

klasické otočné knoflíky a né ty tlačítkové zamačkávací kde po čase prasknou pružiny příklad electrolux nerez 60/60/85cm..velká trouba i na 3 plechy používáme denně zatím spokojenost uvidíme jak dlouho vydrží minulé gorenje 13 roků

alena.sikorova.as26. ledna 2024

Obsah trouby velký ,palec mahoru

Neměl k okamžitému použití napojení do ele. Sítě. Nutne napojení elektrikářem ,což další starost,palec dolů a další prodražení! Palec dolů.V dnešní době starost sehnat elektrikáře ! ,bohužel prodejce mně při nabídce o této skutečnosti neinformoval. Palec dolů.Při rozbalení jsem tuto skutečnost zjistila a po telefonu jsem o tom byla informována,že se to musí odborně připojit palec dolů.

Spotřebič funguje, zatím bez problémů. Uvidíme jak dlouho .....

nemcovaa29. listopadu 2023

dostatečně velká trouba, dobře peče

Sporák koupen v únoru 2023, od počátku docházelo při každém pečení v troubě k pnutí materiálu a tím k "praskání" . Chtěla jsem tuto závadu řešit (reklamovat), ale vše bylo stíženo neochotnou, dlouhodbou a nekompetentní komunikací. Až při napsání ostré stížnosti se ozval servisní technik, který sporák odvezl a troubu vyměnil. Bohužel k praskání dochízí opět, i když mírnějšímu. Na další řešení nemám sílu. Moru jsem považovala za naši dobrou značku a toto je za 30 let třetí sporák. Bohužel kvalita v současné době rapidně klesla.

Registrovaný uživatel14. září 2023

Jeden z mála sporáků v šíři 60cm

Pokud vydrží déle než 5 let tak vše OK

Registrovaný uživatel5. září 2023

Poměr ceny a výkonu

Registrovaný uživatel30. dubna 2023

velká deska, dostatečně velká trouba, pohodlné ovládání

velmi dobrý produkt splňující očekávání, cenu bych čekal trochu nižší. Každopádně konkurence od AEG / Electrolux má novější ovládání, což nemusí být zrovna výhoda, je třeba to vyzkoušet a mně přijde lepší to tradiční