Jedná se o druh mořské řasy, který má jemnou chuť a ze všech mořských řas obsahuje nejvíce jódu, z tohoto důvodu je doporučována při onemocnění štítné žlázy. Také je skvělým čistícím prostředkem pro střeva, neboť odvádí z organismu škodlivé látky. Další důvodem, proč jíst tuto řasu, je, že chrání před vysokým krevním tlakem. Je vhodná pro diabetiky, protože nezvyšuje hladinu cukru v krvi, jelikož…
Jedná se o druh mořské řasy, který má jemnou chuť a ze všech mořských řas obsahuje nejvíce jódu, z tohoto důvodu je doporučována při onemocnění štítné žlázy. Také je skvělým čistícím prostředkem pro střeva, neboť odvádí z organismu škodlivé látky. Další důvodem, proč jíst tuto řasu, je, že chrání před vysokým krevním tlakem. Je vhodná pro diabetiky, protože nezvyšuje hladinu cukru v krvi, jelikož obsahuje pouze jednoduché cukry. Dodává tělu potřebné minerály a tak prospívá i kvalitě vlasů a pokožky. Je vhodná i pro lidi mající alergii na lepek, poněvadž se jedná o bezlepkovou potravinu.
Její příprava je snadná. Namočíte ji do vody a vaříte do měkka 60 minut. Takto připravenou ji můžete použít do zeleninových omáček, salátů, polévek, rizota apod.
Důležité upozornění: Jedná se o doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nemá schválené léčivé účinky. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Čtěte pozorně informace na etiketě nebo v příbalovém letáku.