Skvěle vypravená kniha!
Znal jsem ji však už dříve..m.

Skvěle vypravená kniha!
Znal jsem ji však už dříve..m.
Mám zájem o historii Prahy. Kniha je po všech stránkách objevná.
Kniha o Praze a jejích proměnách během let z pohledu plánů architektů (i těch nerealizovaných) je doplněna mnoha historickými fotografiemi a pro srovnání i těmi současnými. Kniha tohoto druhu o Praze zde dlouho chyběla. Podobná publikace vyšla naposledy v r.1945-47 jako "Zmizelá Praha I-VI".
Do jedné knihy se bohužel nevejde vše. Přivítal bych i pokračování dalších částí Matičky v podobném náhledu historických proměn na dnes již neviděná místa a městské čtvrti vnější Prahy, jako jsou Vinohrady, Vršovice, Žižkov, Smíchov, Nusle nebo Karlín. Třeba se dočkáme.
Nádherná publikace určená do rukou nejen odborné, ale i laické části veřejnosti, která se chce dozvědět o urbanistických proměnách našeho hlavního města. Kniha je kromě zajímavého odborného výkladu doplněna množstvím obrazového materiálu. Za mě patří obdiv a velké díky všem autorům našeho Města v bouři.
Velmi užitečná publikace.
Velmi kvalitní kniha. Kvalitní papír, fotografie, zasvěcený výklad.
Velmi hodnotná kniha ! Pro rodilého pražáka, který dětství prožíval na Starém městě poučné dílo, se spoustou fotografií.
Dal jsem jeden výtisk synovi, a já mám svůj
Darek k vanocum objednany v listopadu 2022. Do dnesniho dne jsem neobdrzela. Uvitala bych alespon nejakou informaci o zasilce(do dnesniho dne nic, dnes je 3.1.2023). Martina
Bida!!
Zajímavé uspořádání informací podle období, přehledné mapy města pro jednotlivá období, čtivý a přiměřený text, kvalitní obrázky, zajímavé je srovnání objektů v čase, seznámení s architektonickými návrhy na některé objekty, kvalitní tisk
Vynikající kniha splnila očekávání
Moc hezky udělaná knížka. Ještě jsem ji celou nepřečetl ani neprohlédl ale vím, že se k ní budu často vracet.
Váha :-)