Objem 57 mlOmáčka byla poprvé připravena Edmundem McIlhennym v roce 1868, bankovním úředníkem, který omáčku původně připravoval pouze pro rodinu a přátele. Originální červená omáčka z papriček tabasco má pálivost 2500 až 5000 jednotek Scovilleovy stupnice.
Informace o McIlhenny Tabasco Pepřová omáčka 57 ml
Popis
Omáčka byla poprvé připravena Edmundem McIlhennym v roce 1868, bankovním úředníkem, který omáčku původně připravoval pouze pro rodinu a přátele. Originální červená omáčka z papriček tabasco má pálivost 2500 až 5000 jednotek Scovilleovy stupnice. Zralé, ručně sklizené papričky se ještě téhož dne rozemelou na kaši, do níž se přidá sůl a naplní se do dubových sudů, které předtím sloužily k vyzrávání Jack Daniel’s Tennessee whiskey. Zhruba po třech letech se směs přecedí, aby se z ní odstranily slupky a semena. Získaná tekutina se smísí s octem a poté se nechá za občasného promíchávání měsíc dozrát, aby se konečně mohla naplnit do lahviček.