Recenze Makita UC4051AX1

Profesionální řetězová pila s koncepcí snadné obsluhy a údržby má pozvolný rozběh a omezovač proudu. Výhodou je také beznástrojová výměna a napínání řetězu či ergonomicky tvarovaná pogumovaná rukojeť. Automatické mazání řetězu s možností regulace. Velká kovová opěrka umožňuje přesné řezání.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 39 recenzí pomocí Seznam AI

Makita UC4051AX1 je spolehlivá a výkonná elektrická pila s kvalitním zpracováním, která zvládá i náročnější řezání. Uživatelé oceňují její tichý chod a snadnou údržbu, i když se objevují drobné výtky k manipulaci s olejem a jeho těsnosti. Pro běžné i náročnější použití v domácnosti je vhodná.

• Výkonný motor s dostatečnou silou pro řezání i větších kusů dřeva
  • Snadné napínání řetězu bez nářadí
  • Dobře maže a neprská olej
  • Kvalitní zpracování těla a převodovky
  • Tichý chod oproti benzínovým pilám
  • Plnění oleje vyžaduje položení pily na bok a použití trychtýře
  • Ukazatel stavu oleje by mohl být lépe řešen
  • Olej prosakuje z nádržky
  • Plastový čudlík na napínání řetězu
  • Vyšší cena

milan.nechy9. května 2026

Řeže jako divá.

Velmi dobrá

stranskamonika3. května 2025

Kvalitní zpracování, lepší materiál, o hodně lepší než Bosch, náhradní řetěz v balení, pěkně se s ní řeže, není co vytknout. Obchod též super rychlé jednání a velmi příjemné. I dárek zaslali jako poděkování, což se dneska nevidí!

Hanus 42112. dubna 2025

Dobře se drží.

flamehair2. dubna 2025

Dělá co má jak má Vypadá, že by mohla leccos vydržet Proti benzínu mnohem tišší

Plastový čudlík na napínání řetězu

romanpv2. ledna 2025

zatím OK.

Registrovaný uživatel31. srpna 2024

Tlakové mazání

Pavel Chamrád15. února 2024

Ocelová převodovka. Délka 40 cm. Výkon akorát. Rychlost řetězu akorát. Perfektní manipulace. Napínání řetězu bez nářadí. Regulace mazání dle potřeby. Dva řetězy v balení.

Zatím použito na obrovské třešni, velká skoro jako stará lípa. Řezy pravidelné, žádné sekání, zvuk kvalitní, některé jiné značky zní jako dětské na motůrek. V pohodě uřeže kmen o průměru 60 cm a 80 cm v podélném řezu na tři díly a bez poklesu výkonu. Rychlost řezu jako menší motorová, ale s klidem a bez smradu. Pozor na čištění lišty a mazací otvory v ní, ať vydrží řetěz dlouho ostrý. Napínání řetězu rychlé a jednoduché.

Registrovaný uživatel2. dubna 2023

Je to mašina

Super kup

Registrovaný uživatel25. února 2023

Dobrá ergonomie a snadné ovládání.

Dobrý poměr kvality a ceny.

Registrovaný uživatel18. ledna 2023

Jestli bude jako předchůdce UC 4040, kterou mám 9 let a jede pořád jako nová, tak ok. 2000W, lišta 40 na tu elektriku asi tak akorát. Tady tato pila je nová. Jestli v něčem nepolevili u těchto novějších modelů při výrobě, měla by to být záruka kvality. Ale to zatím nemůžu tvrdit, ukáže to čas. Topím dřevem a doma řežu vše jen touto pilou.

Registrovaný uživatel9. ledna 2023

Skvělá pila. Oproti předchozí levnější značce naprostá paráda.

Registrovaný uživatel16. prosince 2022

dobrá cena spolehlivost

Registrovaný uživatel30. listopadu 2022

Dobrá pila, zatím málo použitá ale ve srovnání s mojí dřívější výborná

Doporučují pilu dobrý poměr cena/užitná hodnota

Registrovaný uživatel27. listopadu 2022

Silný motor, podzimní jabloní jde jako máslem

Registrovaný uživatel14. listopadu 2022

Myslím že tato značka patří mezi nejlepší, pylu jsem vyzkoušel a řeže pěkně. Motor je dost silný i na velké kusy dřeva. Na řezání dřeva na topení je ideální.

Registrovaný uživatel13. listopadu 2022

Řeže téměř stejně dobře jako benzínová Husqvarna 460

Registrovaný uživatel7. listopadu 2022

Tato značka mne nikdy nezklamala.

Registrovaný uživatel28. října 2022

můžu jen doporučit

Registrovaný uživatel27. října 2022

Moje první elektrická řetězová pila (dosud jsem používal jen benzínové) ale naprosto mne nadchla. Lehká, výkonná, pěkně a jednoduše se dá napínat řetěz. Dal jsem na recenze, a udělal jsem asi dobře, snad mi to nadšení vydrží.

Zatím jsem na žádný nenarazil.

Dobrý pomocník.

Registrovaný uživatel19. října 2022

Lehká pila, dobrý výkon, super ovládání - není třeba žádné nářadí k výměně řetězu. Můžu všem vřele doporučit.