Hmotnost 250 gPřepuštěné máslo Ghí je ceněno hlavně proto, že má vyšší kouřový bod ,který se pohybuje v rozmezí 200 až 250 C. Klasické máslo se začne přepalovat už při 150C.
Přepuštěné máslo Ghí je ceněno hlavně proto, že má vyšší kouřový bod ,který se pohybuje v rozmezí 200 až 250 C. Klasické máslo se začne přepalovat už při 150C. Přepuštěné máslo není nutné skladovat v lednici. Má blahodárný účinky na lidské tělo. Obsahuje přirozeně se vyskytující vitamíny. Ajurveda, tradiční indický léčebný systém, považuje ghí za zásadní potravinu pro zdraví. Podporuje totiž trávení, upravuje hladinu lipidů a cholesterolu, napomáhá detoxikaci a má hojivé účinky. Jedná se o superpotravinu která obsahuje antioxidanty. Obsahuje dále vitamíny A,D,E,K,
K výrobě tohoto přepuštěného másla bylo použito české certifikované máslo od farmářů. Používá se jako běžné máslo, ale má výraznější oříškovou chuť a je lehce nasládlé. Přepuštěné máslo ghí je vhodné k smažení, pečení a dušení. Nepřepaluje se. Je vhodné jak do sladké tak i slané kuchyně.
Přepuštěné máslo (ghí) je tradiční máslo, které je zbaveno vody a dalších příměsí tvořících až 18% z obsahu klasického másla. Přepuštěné máslo Ghí obsahuje 99,9% máselného tuku tzn. že se jedná o čistý máselný tuk. Používá se jako běžné máslo, ale má výraznější oříškovou chuť a je lehce nasládlé.