BIO, hmotnost 1000 gKřupavé sladkokyselé plody exotického keře moruše černé jsou výjimečné svým výskytem i chutí. Moruše černá je na rozdíl od moruše bílé méně rozšířená.
Křupavé sladkokyselé plody exotického keře moruše černé jsou výjimečné svým výskytem i chutí. Moruše černá je na rozdíl od moruše bílé méně rozšířená. Celá rostlina je velmi citlivá na mráz, roste proto jen v prosluněných oblastech. Její plody jsou podobné ostružinám a mají svěže vyváženou sladkokyselou chuť. V sušeném stavu mohou svou konzistencví připomnínat sušené fíky.
Plody moruše černé mají protizánětlivé účinky, napomáhají při zácpách a srdečních a cévních chorobách, fungují jako antioxidant. Obsahují resveratrol, který zabraňuje zužování a kornatění cév a tím pomáhá předcházet mrtvicím. Jsou bohaté na vitamíny C, A, E a beta karoten a minerály železo, magnesium, draslík a mangan.