Objem 1000 mlKikkoman Japonská sojová omáčka 1 l
Japonská sojová omáčka od výrobce Kikkoman je tradiční přísadou v asijské kuchyni. Tato tmavě hnědá tekutina se vyznačuje bohatou, slanou chutí a výrazným umami.
Kikkoman Japonská sojová omáčka 1 l
Japonská sojová omáčka od výrobce Kikkoman je tradiční přísadou v asijské kuchyni. Tato tmavě hnědá tekutina se vyznačuje bohatou, slanou chutí a výrazným umami. Vyrábí se fermentací sójových bobů, pšenice, vody a soli, což jí dodává charakteristickou chuť a aroma.
Omáčka je balena v lahvi o objemu 1 litr, což je ideální množství pro domácí i profesionální kuchyně. Díky své všestrannosti ji lze použít jako dochucovadlo do polévek, orientálních jídel, dresinků nebo salátů. Výborně se hodí také k sushi a je vhodná k dochucení pokrmů s rýží, k přípravě marinád na maso před pečením či grilováním.
Pro zachování kvality je doporučeno skladovat omáčku v suchu, chránit před teplem a přímým slunečním zářením. Po otevření je vhodné ji uchovávat v chladničce a spotřebovat do 2 měsíců.
Tato sojová omáčka je výsledkem dlouhé tradice a zdokonaleného výrobního procesu, který má své kořeny v starověké Číně a byl přenesen do Japonska v 7. století. Japonci tento proces zdokonalili a vytvořili jedinečný styl sojové omáčky známý jako "shoyu".