Umění Recenze Katedrála v Chartres - Peter Kováč

Recenze Katedrála v Chartres - Peter Kováč

Podstatně doplněné nové vydání publikace řady odborníků zabývajících se francouzským uměním rané i vrcholné gotiky uvádí autor rozsáhlou studií o jedné z nejkrásnějších katedrál. Sochaře Rodina a malíře Kupku fascinovala jako výraz mistrovství a technického umu.

Vilmant23. června 2022

Skvěle zpracováno i v souvislostech. Prokousávám se dílem, spousta otázek odpovězena. Chartres jsem teď navštívila a dílo jsem ocenila - jak katedrálu, tak knihu. Bez knihy by to byla prázdná návštěva.

Není to jen pro odborníky. Pěkně se to čte.

Registrovaný uživatel28. července 2021

Sleduji vědeckou a publikační činnost pana Petera Kováče, v souvislosti s jeho vynikající esejí v monografii o Janu Bauchovi jsem se začal zajímat i o jeho knihy o katedrálách, první díl je napínavé čtení o vývoji architektury v začátcích středověku, rozhodně časem dokoupím další díly (2-5).

Doporučuji všem, kdo se zajímají o architekturu a umění, kniha je velice srozumitelně a čtivě napsaná i pro laiky.

Registrovaný uživatel26. dubna 2021

důkladnost, pestrost