Spolehlivý generátor studeného kouře se hodí pro všechny modely udíren Kaiser, který nepotřebuje přístup k elektřině.
Po zapálení uzenářských pilin pomocí svíčky, plynového hořáku nebo například ekologického podpalovače v otvoru na straně ho vložíme do spodní části udírny. Piliny pomalu prohořívají po dobu přibližně 4-6 hodin, podle nastavení přísunu vzduchu v udírně a venkovnímu počasí.…
Informace o Kaiser generátor studeného kouře pro uzení
Popis
Spolehlivý generátor studeného kouře se hodí pro všechny modely udíren Kaiser, který nepotřebuje přístup k elektřině.
Po zapálení uzenářských pilin pomocí svíčky, plynového hořáku nebo například ekologického podpalovače v otvoru na straně ho vložíme do spodní části udírny. Piliny pomalu prohořívají po dobu přibližně 4-6 hodin, podle nastavení přísunu vzduchu v udírně a venkovnímu počasí.
Uzení studeným kouřem probíhá ideálně při teplotě v rozmezí 15-30 °C a mimo masa se dobře hodí i pro uzení lososa, sýrů, ořechů, vajec, soli atd.
Doporučujeme ho použít také při přípravě steaků před samotným grilováním - osušené maso stačí vložit na hodinu do udírny a steak tak získá příjemné kouřové aroma.