Grilovací podložky
Jsou vyrobeny z materiálů odolných vůči vysokým teplotám a fungují jako bariéra mezi potravinami a roštem grilu. Účelem grilovacích podložek je zabránit přímému kontaktu potravin s plameny a roštem grilu. Díky tomu se potraviny nepřipálí a zachovají si šťavnatost a chuť. Z kapající šťávy se nevypařují zdraví škodlivé látky. Podložky zabraňují pádu malých kousků do grilu. Po skončení grilování je možné podložky jednoduše vyčistit a znovu použít. Pro různé potraviny a grily je potřeba zvolit správnou velikost. Alternativou ke grilovacím podložkám jsou grilovací desky a kameny, které poskytují dobré rozložení tepla a jsou obvykle vyrobeny z trvanlivých přírodních materiálů. Jsou však těžší a déle se rozehřívají.
Proč si pořídit podložky na gril?
Výhody
- Brání padání malých kousků do grilu
- Udržují potraviny šťavnaté
- Zabraňují připálení potravin
- Usnadňují čištění grilu
- Jsou opakovaně použitelné
Nevýhody
- Mohou omezovat proudění vzduchu v grilu
- Některé materiály jsou méně odolné vůči vysokým teplotám
- Po několika použitích je lepší vyměnit






































