Stejné osvědčení dvou středobasáků a dvou výškových měničů jako tomu bylo v Boombox 2.generace.
Bez funkce Deep Bass se tento model neobejde, je dobře že je součástí.
Baterie vydrží déle než Boombox 2 a 3 - při stejné hlasitosti. jsem spokojený, většinou nemám víc nahlas než do 60%. Samozřejmě výrobce opět s výdrží přehání, na těch 50 až 60% vydrží přibližně 10 až 12 hodin, to mi stačí. Ono už při těch 60 % to víc nahlas dát nemůžu, protože i když máme velký pozemek a jsme lehce izolovaný od sousedů, tak už by to k nim bylo slyšet. Zkreslení zvuku do 60% nepociťuji.
AI která tajně balancuje zvuk aniž by šla vypnout mi asi nevadí, jsem s ní docela spokojen. Asi to umí dobře.
7 pásový ekvalizer místo tří bodového.
Stejná aplikace jako u starších Boomboxů a to i přesto že ovládací obrazovka vypadá úplně jinak.
Kytarové žánry zvládá o něco lépe než předchozí Boombox 3. (to je jen můj dojem).
Funkce Punchy Bass podle mého poslechu zvýší nejnižší frekvence - (méně basů) a přidá na hlubších středech - mě to nevyhovuje ale někdy se to může hodit, nebo to někomu sedne občas poslechově lépe.
Některé názory ze zahraničí mají raději Boombox 3, evidentně ten ve formě wi-fi verze. Já mám ten bez wi-fi, ovšem já mám raději 4. generaci než třetí, a druhou generaci mám stejně rád jako tuto čtvrtou.