40 %, 0,7 lNapoleon je směsí armagnaců zrajících odděleně po dobu 10 až 12 let v sudech z limouského dubu. Po celou dobu zrání jsou jednotlivé složky bedlivě sledovány a do závěrečného blendování jsou puštěny pouze ty nejjemnější z nich.
Napoleon je směsí armagnaců zrajících odděleně po dobu 10 až 12 let v sudech z limouského dubu. Po celou dobu zrání jsou jednotlivé složky bedlivě sledovány a do závěrečného blendování jsou puštěny pouze ty nejjemnější z nich.
Výsledkem dlouhého zrání je pak Armagnac plné zlaté barvy s komplexním aroma s tóny vanilky, sladkého dřeva a sušených švestek. Chuť je pak plná a jemná s tóny sušených švestek, vanilky a ovoce.
Napoleon je mírně aromatičtější, sladší a tmavší než Janneau VSOP. K výrobě Janneau Napoleon se používají odrůdy Ugni Blanc a Baco pocházející z hlavních vinařských regionů s apelací Bas Armagnac a Tenarèze.
Stejně jako u většiny ostatních destilátů z Janneau se používá jak kotlíková destilační kolona, tak sloupcová, přičemž převažuje destilování kotlíkové.