Objem 700 mlJedná se o řídkou hnědou a sladkou omáčku, která je připravována ze sójových bobů pomocí fermentace spolu s vodou a solí. Dodává pokrmům tu nejlepší chuť, která se skládá ze čtyř ingrediencí: sóji, pšenice, vody a soli.
Jedná se o řídkou hnědou a sladkou omáčku, která je připravována ze sójových bobů pomocí fermentace spolu s vodou a solí. Dodává pokrmům tu nejlepší chuť, která se skládá ze čtyř ingrediencí: sóji, pšenice, vody a soli.
Bez její výrazné chuti se neobejde ani sushi. Sójová omáčka je nejen široce využitelné koření, ale i zdraví prospěšná látka obsahujícíe velké množství antioxidantů. V asijské kuchyni je to nepostradatelný pomocník, který slouží při dochucování pokrmů, neboť nahrazuje vzácnou sůl a obsahuje přírodní glutaman.