Kuskus je těstovina vyráběná z celozrnné tvrdozrnné pšenice zpracovaná do drobných kuliček. Celozrnná varianta kuskusu si zachovává řadu cenných látek, které se jinak při loupání zrn ztrácí. Obsahuje jen velmi malé množství tuku, je bohatý na bílkoviny.
Kuskus je vhodný pro přípravu placek, salátů, polévek, jako příloha, se zeleninou, k přípravě dezertů, nákypů, sladkých snídaní.
Kuskus je těstovina vyráběná z celozrnné tvrdozrnné pšenice zpracovaná do drobných kuliček. Celozrnná varianta kuskusu si zachovává řadu cenných látek, které se jinak při loupání zrn ztrácí. Obsahuje jen velmi malé množství tuku, je bohatý na bílkoviny.
Kuskus je vhodný pro přípravu placek, salátů, polévek, jako příloha, se zeleninou, k přípravě dezertů, nákypů, sladkých snídaní. Výborný je kuskus v kombinaci s olivovými nebo dalšími rostlinnými oleji. Jedná se původně o severoafrický pokrm.