Fazole Adzuki chutnají příjemně sladce a představují tak lahodnou přílohu k obilným pokrmům. Výborně se hodí také do polévek, kaší, nákypů a salátů. Jsou vhodné na klíčení i vaření.
Adzuki mají výsadní postavení mezi ostatními fazolemi a to především v Japonsku a Číně.
Fazole Adzuki chutnají příjemně sladce a představují tak lahodnou přílohu k obilným pokrmům. Výborně se hodí také do polévek, kaší, nákypů a salátů. Jsou vhodné na klíčení i vaření.
Adzuki mají výsadní postavení mezi ostatními fazolemi a to především v Japonsku a Číně. Neobsahují puriny, jsou doslova nabité minerály a mají blahodárný účinek na vaše ledviny. Jejčastěji do svého jídelníčku a to zejména během zimních měsíců, kdy je tento orgán nejvíce zatížen. V Asii je s oblibou používají pro přípravu sladkých dezertů, pokud nebudete až takto odvážní, zkuste třeba pomazánku, fazolový guláš nebo "chilli".
Fazolky adzuki mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám. V asijské kuchyni se používají také do mouky, koláčů a pokrmů z rýže. Jsou rovněž vhodné k nakličování.