Velmi pěkný displej/zobrazení.
Neskrývaná možnost kvalitního alternativního operačního systému namísto vestavěné verze Androidu od Googlu.
Foťák nevystupuje z těla.
Výška ještě pořád není tak strašná, přesto je skoro o 1 cm vyšší a širší než předchůdce.
S výdrží se dokážu dostat bez problémů na dva dny stejně jako s předchozím mobilem (nepoužívám socky, nesedím na internetu, nehraji hry).
Prostředí mně přijde čisté a sympatické, na druhou stranu někomu mohou chybě vychytávky, na které byl zvyklý, jako např. uzamčení mobilu dvojitým klepnutím do prázdného místa displeje.
Prohození tlačítka zap/vyp s tlačítky ovládání hlasitosti mně přijde příjemné - používám je často.
Příjemný je trvalý displej (škoda, že se upustilo od notifikačních ikon, ale v době chytrých hodinek už to tolik nevadí), ale připravte se na ukrojených 10 % baterky denně - to není zrovna málo!
Čtečku na otisk jsem dosud postrádal, tady funguje velmi dobře i se sklem "Spigen Glass tR EZ Fit Pro 2 Pack".
Úložiště je na dnešní dobu malé.
Telefon se překvapivě rád zahřívá i když máte dojem, že k tomu právě není důvod.
Je to už poněkud cihla, ale dát o dalších 10 - 15 tis. Kč víc za mobil do 150 mm na výšku se mi nechtělo.
Foťák má velmi drastické zkreslení hran - pokud musíte fotit šikmo, připravte se na to, že hrany nebudou rovnoběžné a dokonce u dlouhých budov snímek vypadá, jak že je budova zkroucena do vrtule - bohužel, neduh dnešní doby u spousty mobilů.
Foťák sice fotí úžasně, ale vestavěná aplikace nabízí jen minimum nastavení.
LED pro blesk na foťáku nemusí být tak silná díky jeho kvalitě, takže jsem lehce posmutněl, když jsem zjistil, že jako baterka svítí méně, než na mém mnoho led starém mobilu.
Google služby sežerou přes 20 % baterky - za mě špatný design ze strany výrobce.
Rozlišení displeje je přemrštěné, takže je spotřeba jaká? .. no vyšší!
Na Androidu 16 i 17 mám své mnoho let používané widgety zakulacené a nenašel jsem možnost to vypnout.
Správce aplikací je hloupý seznam podle abecedy - tohle uspořádání mi v době, kdy AI napíše SW v desítkách minut, připadá nedůstojné.
Z aplikace Kontakty zmizely datumy a asi i další položky. Překvapivě, když jsem provedl import kontaktů, tak v jiné aplikaci svátky i narozeniny vidět byly.
Nevím, jestli je to nastavením a dá se to vypnout, ale při dlouhém podržení tlačítka pro vypnutí na mě vyskakuje AI Gemini.
Zhodnocení píši po 3 týdnech používání. Za mě jde o slušný mobil, škoda, té přehnané ceny za tak malé úložiště. Nejvíc mě mrzí rozměry a zkreslení fotoaparátu.