Pečlivě jsem vybírala fitness náramek aby splňoval všechny moje požadavky. Na základě nezávislých testů a recenzí jsem si vybrala Fitbit Charge 3. Používám ho zatím 3 týdny, 24h denně a předčil moje očekávání. Jsem s ním naprosto spokojená a funguje bez problémů. Aplikace i náramek jsou v češtině, takže ovládání je velmi příjemné. Oceňuji možnost nastavení vlastních cílů a velký výběr sportovních aktivit. Aplikace je velice pěkná a nabízí detailní rozbor všech aktivit, pohybu, spánku, spálených kalorií, tepové frekvence i srdeční aktivity. Využívám i dechové cvičení a relace vnímavosti. Celkově je náramek velmi motivační a baví mě uzavírat kroužky a dostávat pochvaly za splněné cíle. Skvělá je i týdenní zpráva o mém pokroku zasílaná na email, kde je podrobný rozbor všech sledovaných činností.
Souhlasím s kritikou, že náramek počítá kroky i při práci v sedě, ale s tím jsem počítala a vůbec mi to nevadí. Jednoduše jsem si zvýšila denní cíl ušlých kroků o 5000.
Jediný drobný nedostatek vidím v černobílém displeji. Vzhledem k vyšší cenně náramku bych očekávala, že bude barevný, ale je to spíš detail, který nemá vliv na kvalitu.
Doporučuji všem aktivním lidem, kteří rádi překonávají sami sebe.