Umění Recenze Finanční stráž ve fotografii - Jiří Suchánek a Jaroslav Beneš (2022, brožovaná)

Volné pokračování úspěšné knihy Mobilizace ve fotografii tentokrát věnované příslušníkům finanční stráže, jejich soubojům s pašeráky, ale i obraně vlasti v letech 1938–1939. Nebýt viděn, ale vidět vše – to byla zásada mužů v zelených uniformách, kteří střežili naše pohraniční hory a hvozdy za Rakouska-Uherska, za první republiky i několik let po druhé světové válce. Začtěte se do jejich…

Registrovaný uživatel14. ledna 2023

Další kniha plná informací doplňující knihy s artefakty Monarchie 1848-1918,Čs. legie 1914-1920,První republika 1918-1938,Mobilisace 1938,Slovenský štát 1939-1945,Protektorát 1939-1945,Čs. odboj 1939-1945 a První republika v barvě.Rozhodně doporučuji všem se zájmem o historii našeho národa.

Registrovaný uživatel2. ledna 2023

Zájem o 1.republiku, uceleností, přehlednost a dosud nepublikované dokumenty OFS, průběžně.

Před il očekávání vzhledem k množství dokumentů OFS

Registrovaný uživatel15. prosince 2022

Očekával sem více podrobností

Registrovaný uživatel26. listopadu 2022

nádherná kniha do sbírky každého milovníka historie

měkká vazba :( jinak nic

Registrovaný uživatel20. listopadu 2022

Vzdává poctu málo známým hrdinům, kteří v mrazu, v dešti a v jiném nepohodlí střežily demokratické hodnoty mladého státu. V kritických chvílích stály na hranicích a které komunistický režim rozpustil pro "nespolehlivost".

Zápory žádné nejsou. Snad jen, že se nedozvíme o všech příslušnících Finanční stráže, což je dáno rozsahem publikace.

Registrovaný uživatel20. listopadu 2022

přesný popis

žádné, produkt splnil mé očekávání

Registrovaný uživatel10. listopadu 2022

Můj děda byl vrchním respicientem Finanční stráže v Kořenově a tak jsem uvítal, že někdo zmapoval historii tohoto sboru.

Registrovaný uživatel8. listopadu 2022

mohlo tam být více o finanční stráži v Novoselicích kde sloužil můj děda