Bambusové výhonky - nudličky v mírně kyselém nálevu jsou vhodné na přípravu jídel thajské kuchyně. Sterilováno. Pro svou křehkost a vynikající chuť jsou stále více oblíbené i v evropských státech a je možné je přidat i do u nás běžných jídel jako je lečo, rizoto, apod.
Bambusové výhonky patří mezi nepostradatelnou součást asijské kuchyně. Bez nich si lze asijskou kuchyni opravdu jen stěží představit. Jedná se o mladé výhonky bambusu, které právě vyklíčily. Obsahují mnoho prospěšných látek, např. vitamín B a C, minerály, bílkoviny a sacharidy.
Bambusové výhonky se používají do hlavních jídel, polévek či salátů. Pro svou křehkost a vynikající chuť jsou čím dál tím oblíbenější nejen v zemích, odkud pocházejí, ale také v Evropě. V české kuchyni je možné použít bambusové výhonky do leča, rizota nebo zeleninové polévky.