Javor, objem 0,25 lJavorový sirup přitahuje mnoho spotřebitelů, protože je 100% přírodní, čistý, neobsahuje žádné chemické přísady ani umělá sladidla. Označení Grade A se používá pro nejkvalitnější javorový sirup, u kterého je přenos světla je více než 75 %, barva je jemně zlatavá, s jemnou chutí, a velmi mírnou a delikátní aromou.
Javorový sirup přitahuje mnoho spotřebitelů, protože je 100% přírodní, čistý, neobsahuje žádné chemické přísady ani umělá sladidla. Označení Grade A se používá pro nejkvalitnější javorový sirup, u kterého je přenos světla je více než 75 %, barva je jemně zlatavá, s jemnou chutí, a velmi mírnou a delikátní aromou.
Javorový sirup patří mezi charakteristické a velice oblíbené kanadské produkty. Získává se z mízy kanadských cukernatých javorů (Acer saccharum) rostoucích převážně v kanadské provincii Quebec. Tyto speciální javory rostou pouze v severovýchodní části Severní Ameriky a během 250 let svého života dosahují výšky 30 m a průměru kmenu 90 cm. V dnešní době je javorový sirup oblíbený téměř po celém světě.