Technika Recenze CZ 75: Příběh české legendy - David Pazdera (2020, pevná)

Recenze CZ 75: Příběh české legendy - David Pazdera (2020, pevná)

Model CZ 75, původně psaný ČZ, přišel na svět v polovině sedmdesátých let minulého století jako originální český příspěvek ke stanovení podoby a vlastností moderní služební a obranné samonabíjecí pistole. Řešení, které na základě pečlivého studia této problematiky navrhl jeden z nejlepších zbraňových konstruktérů všech dob František Koucký (1907–1994), dalo výsledné zbrani mimořádně přívětivé…

Registrovaný uživatel9. července 2022

Knížka zajímavá, takový průřez dějinami zbrojovky a jejích produktů do dnešních dnů. Pro mě přínosná.

Registrovaný uživatel6. ledna 2022

Skvělá kniha.

Registrovaný uživatel1. července 2021

výborně zpracované téma.

Registrovaný uživatel19. února 2021

Velmi dobře čitelné přehledné a srozumitelné . Po odborné stránce skvěle Napsáno.

Registrovaný uživatel1. února 2021

Tato kniha je napsána tak, že podá informace až na dřeň, které nebyly dříve nikde zveřejněny. Autor knihy má u mě absolutní důvěru, věci podává s důvěrou, přehledem a přehledně. Hlavně je vidět, že je to velký "fanda", je to cítit i z vytvoření systematického díla. Musím se přiznat, že jsem mu u jiného díla podal informaci, kterou jsem samozřejmě dokladoval a on samozřejmě jí uvedl v dalším díle.

Trochu jsem si přál, abych se dozvěděl více o značení, resp. číslování zbraní ( autor to ví z mé komunikace s ním ), je tam jistá zmínka, ale chtělo by to víc. Chybí mi tam třeba seznam kopírovaných výrobků, ať legálních či ilegálních, třeba jen v tabulce bez velkých detailů. Vždyť je to druhá nejkopírovanější pistole na světě ! Dále ještě něco o výrobcích doplňků, těch výrobců je tolik a z celého světa a významných jmen. Je to i ukázka ocenění této zbraně.

Výborné dílko se svými klady i zápory ( viz. výše ).

Registrovaný uživatel25. ledna 2021

České stříbro

Vznikající

Registrovaný uživatel15. ledna 2021

Přehledná a dobře ilustrovaná knížka.

Dobře se čte