BIOŘasy jsou skvělým zdrojem lehce stravitelných sacharidů a bílkovin. Tělu poskytují vitamíny A, B2, B12, C a jejich obsah minerálů je až 20x vyšší než u zeleniny.
Řasy jsou skvělým zdrojem lehce stravitelných sacharidů a bílkovin. Tělu poskytují vitamíny A, B2, B12, C a jejich obsah minerálů je až 20x vyšší než u zeleniny. Mořské řasy odnímají z těla těžké kovy, pročisťují organismus, podílejí na snižování cholesterolu, zlepšují činnost ledvin, střev a celé trávicí soustavy.
Řasy působí zásadotvorně. Člověk, který je konzumuje pravidelně, netrpí civilizačními chorobami, nebo se jich dokáže zbavit. Použití : Lze je přidat do polévek, pomazánek a salátů. Řasy jsou ideálním doplňkem zeleniny a luštěnin.
Pokud chcete Dulse použít jako koření, je vhodné ji předem nasucho opražit na pánvi, protože se tak zvýrazní její chuť. Příprava vyžaduje předem namočit nebo povařit. Pokud ji chcete použít jako koření, roztlučte řasu v hmoždíři nebo ji umelte. Nasucho opražená se hodí jako předkrm. Po 5 minutách máčení ve vodě se hmotnost řasy pět krát zvětší. Povařte 15 minut ve vodě a potom můžete řasu použít podle libosti na ozdobu různých pokrmů z ryb nebo masa nebo jako přísadu do polévek, smažených pokrmů, slaných koláčů, do těstovin a rýže.
Mořské řasy mají vysoký obsah jódu. Pokud jste citliví na jód, poraďte se o konzumaci mořské řasy předem se svým lékařem.
Důležité upozornění: Jedná se o doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nemá schválené léčivé účinky. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Čtěte pozorně informace na etiketě nebo v příbalovém letáku.