TenderizérTenderizér slouží ke zkřehčování masa. Stisknutím tenderizéru se do masa zabodnou úzké nerezové čepele, naruší pojivovou tkáň a maso bude křehčí.
Tenderizér slouží ke zkřehčování masa. Stisknutím tenderizéru se do masa zabodnou úzké nerezové čepele, naruší pojivovou tkáň a maso bude křehčí. Ostré a odolné čepele vytvoří v mase kapsičky, tím se urychlí marinování a doba tepelné úpravy se zkrátí.
Propichovací zařízení s 56 čepelemi z nerezové oceli je tak ideální pro přípravu šťavnatých steaků, kuřecích prsou a řízků. Ergonomický a bezpečný tvar umožňuje propíchnout maso bez použití velké síly a ochranný kryt chrání před nechtěným poraněním - vysouvá čepele až po přitlačení zařízení k potravině. Nástroj má možnost zajištění/uzamknutí proti nechtěnému vysunutí čepelí.