Příchuť bez příchuti, 47 %, 1 l, země původu Velká BritánieBombay Sapphire je oblíbeným ginem po celém světě a mnoho příznivců si našel také v České republice. Světlo světa spatřil již v roce 1761 a dodnes je pro jeho výrobu používána stále stejná receptura.
Bombay Sapphire je oblíbeným ginem po celém světě a mnoho příznivců si našel také v České republice. Světlo světa spatřil již v roce 1761 a dodnes je pro jeho výrobu používána stále stejná receptura. Jednou z nejdůležitějších ingrediencí je kvalitní skotské obilí a 10 bylinných příměsí, takzvaných botanicals, které se přidávají k původní chuti jalovce a dodávají tomuto nápoji jeho jedinečnou chuť.
Proces, jak se Bombay Sapphire vyrábí, je známý jako vapour infusion, neboli plynná infúze. Spočívá v tom, že se alkoholové páry mísí s přísadami v plynném stavu (prochází přes bylinné přísady umístěné odděleně v perforovaných měděných koších), čímž je umožněno vstřebání bylinného aroma.