Rum Recenze Ben Riach Single Malt 10 y.o. 43 % 0,7 l

Recenze Ben Riach Single Malt 10 y.o. 43 % 0,7 l

Ben Riach je jedna ze dvou speysideských palíren, která si sama suší slad pro výrobu své whisky. Za prvé, skvěle to tady umí, za druhé, při důrazu na kvalitu se nespokojí s průmyslovým zpracovaným. Při nakuřování je navíc přidaná místní rašelina, k destilaci se využívá voda z pramene protékající přímo pod palírnou. DNA Speyside v každé lahvi.

4 recenze

Registrovaný uživatel9. července 2022

Přestával jsem doufat, že ze Speyside ochutnám něco fakt dobrýho. Hojně doporučovaná Glenfiddich 12 i 15 yo (a některé další) mě těžce zklamaly. Ale naštěstí jsem se pletl. Ben Riach byl chutnán spolu s jinou základní single malt Glen Moray Classic, která je proti němu prostinkej (ale vůbec ne špatnej) sladkej cumel. BR je chuťově bohatší a zajímavější, ale taky skoro dvakrát dražší (ovšem má zvýšenou voltáž 43 %). Měl by ho zkusit každej, koho whisky zaujala.

Není na předpis od doktora a nehradí ho pojišťovna. Jinak skvělý antidepresivum!

Hodně slušnej oddíl! P.S. Může mi někdo vysvětlit (do češtiny přeložit) sousloví "Byl to předražený kelthus" (viz úplně první hodnocení)? Já v tom žádnej smysl nenacházím.

Registrovaný uživatel30. května 2022

Prostě vyborna

Registrovaný uživatel22. dubna 2022

Jsi hlupák a pij vodu. Uděláš líp. Nebo si kup starší ročníky a pak posuzuj.

Registrovaný uživatel22. června 2021

byl to predrazeny kelthus