Objem 250 mlAgávový sirup má asi o 30 % větší sladivost než rafinovaný cukr, takže při slazení se ho spotřebuje malé množství. Jeho největším přínosem je, že obsahuje minimálně 66 % fruktózy a maximálně 25 % glukózy, takže nezatěžuje tělo nadměrným množstvím glukózy.
Agávový sirup má asi o 30 % větší sladivost než rafinovaný cukr, takže při slazení se ho spotřebuje malé množství. Jeho největším přínosem je, že obsahuje minimálně 66 % fruktózy a maximálně 25 % glukózy, takže nezatěžuje tělo nadměrným množstvím glukózy.
Agávový sirup se těší velké oblibě u osob na redukční dietě a vzhledem k nízkému glykemickému indexu 30 je často vyhledáván i diabetiky. Sirup z agáve má lehounce karamelovou chuť, výborně se rozpouští a využijete ho v teplé i studené kuchyni.