Umění Recenze Alain Delon: Rebel a legenda - Denitza Bantcheva, Liliana Rosca (2025, pevná)

"Alain Delon: Rebel a legenda" je knihou o jednom z nejvýznamnějších herců světové kinematografie. Autorky Denitza Bantcheva a Liliana Rosca ji vydaly v roce 2025 pod záštitou Nakladatelství Familium. Kniha má pevnou vazbu a její luxusní zpracování s velkorysým formátem ji činí vhodným doplňkem do knihovny každého filmového fanouška. Tento titul nabízí hluboký vhled do Delonova osobního i…

lukas1. ledna 2026

Jeden z kladů pro nás osobně jsou nádherné a velké fotografie, které jsou pro nás “nové”. Je to obrovská výhoda, protože kniha byla hlavně určena pro naší mom, která žila filmem a herci té doby. Vazba knihy se zdá pevná. Je to výstavní kousek. Vzhledem k tomu, že to byl dárek ještě nevíme jaký bude text. Nicméně zmíněné rozhovory se Sophia Loren, Romy Schneider, Brigitte Bardot a dalšími jsou příslibem dobrého čtení. Vřele doporučuji pro milovníky filmografie kdy film byl opravdu něčím krásným. Celá rodina se těší až si ji přečteme, protože naše mom na nás přenesla respect a lásku k této gardě umělců.

vyhlidalovaiveta2227. prosince 2025

Krásné

Velmi pěkně zpracované krásné fotky

petra.ouradova26. prosince 2025

Skvělý dárek.