Recenze 20000: O místech a lidech: Literárně-vizuální dokument o současné architektuře malých českých měst a obcí - Michaela Hečková, Matěj Chabera (2019, brožovaná)

20000 je literárně-vizuální dokument o nové architektuře v českých regionech. Publikace představuje portréty 20 míst ve 20 městech a obcích České republiky, které svým počtem obyvatel nepřesahují 20000, za nimiž stojí 20 předních architektonických studií mnohdy v autorské dvojici se zadavatelem, vedením obce nebo provozovatelem. Najdete zde realizace od studia Mjölk, Atelieru M1, Zdeňka Fránka,…

1 recenze

Registrovaný uživatel24. listopadu 2020

Knihu jsem si vybral z důvodu doplnění studia ke zpracování seminární práce. Obsahuje nádherné příklady architektury s výstižným doplňujícím textem. Knihu jsem sice použil jednorázově, ale zakoupil jsem si ji nejen pro jednorázové použití, chci ji mít v knihovně, je příkladná pro rozvoj tvůrčího myšlení. Menší města rozhodně nijak nezaostávají za Prahou, ta má jen výhodu ve své bohaté minulosti. Z architektury v menších městech by si v mnohém mohla brát i příklad. Rozhodně všechno není jen o penězích.

Je trochu větší cena.

Jsem rád, že knihu mám ve své knihovně. Ke knize jsem se dostal přes brožuru Litomyšl, hlavní město současné české architektury. Obě knihy jsou poučné s ukázkovou architekturou a doplňují se..